امروز: سه شنبه ۴ مهر ۱۳۹۶ ساعت ۲۳:۲۹
در گفت و گو با کارآفرین زنجانی مطرح شد:
کد خبر: ۵۶۱۰
تاریخ انتشار: سه شنبه ۲۱ شهریور ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۰۳
موانع و مشکلاتی که تولید را از مسیر اصلی منحرف می کند/معرفی یک تجربه موفق در عرصه اقتصاد مقاومتی

کارآفرینی که کار خود را در عرصه اقتصاد مقاومتی آغاز کرده از موانع و مشکلات عرصه تولید و تجربه های موفق خود می گوید.

الهام حسنلو امروز در گفت و گو با خبرنگار عصر زنجان، با بیان اینکه کارشناس رشته کشاورزی هستم از سال 1391 کار پرورش قارچ را زنجان شروع کرده ام، اظهار کرد: در حال حاضردوسالن 90 متری 10 تنی پرورش قارچ را اداره می کنم.

وی با اشاره به اینکه برای راه اندازی سالن های پرورش قارچ 30 میلیون تومان تسهیلات اقتصاد مقاومتی از بسیج سازندگی برای تهیه مواد اولیه سالن های پرورش قارچ دریافت کرده ام که هر سالن 10 تن حدود پنج تا شش میلیون هزینه دارد، ابراز کرد:جمعاً هر سالن پرورش قارچ با لوازم جانبی حدود 10 میلیون تومان در هر دوره هزینه دارد که 40 روز شروع به برداشت می کنیم و 20 روز هم باردهی ادامه دارد.

کارآفرین عرصه اقتصاد مقاومتی با بیان اینکه مواد اولیه که وارد سالن می شود حدود 20 تا 30 درصد ار قارچ ها برداشت می شود، عنوان داشت: با راه اندازی پرورش قارج زمینه اشتغال پنج نفر را به صورت غیر مستقیم فراهم کرده ام.

حسنلو با اشاره به اینکه برای فروش قارچ های تولیدی عرضه مستقیم داریم و درسطح استان و برخی از استان ها محصولات تولیدی خود را به فروش می رسانیم، تصریح کرد: در روز اول 200 تا 300 کیلوگرم باردهی داریم و در این راستا با پشتیبانها دیگر همکاری می کنیم و امروزه حدود یک سال نیم است که کار پخش را خودمان انجام می دهیم.

وی با بیان اینکه محصولات تولیدی خود را در استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی ،بیجار و در سطح استان زنجان به فروش می رسانیم،افزود: در فکر توسعه سالن های پرورش قارچ هستم که تعداد سالن های خود را از دو سالن 10 تنی به هفت سالن ارتقاء دهم.

بانوی کارآفرین زنجانی با اشاره به اینکه مصرف قارج در بین مردم هنوز جا نیافتاده است، ادامه داد: سرانه مصرف قارچ در استان زنجان نسبت به سایر استانها پایین است،اضافه کرد: به نظر من نبود تبلیغات لازم در مورد استفاده از قارچ یکی از علت های مهم استفاده نکردن مردم از قارچ است چرا که فوایدی که قارچ دارد کمتر از گوشت نیست.

حسنلو یا بیان اینکه محصولات تولید خود را صد در صد به فروش می رسانیم، خاطرنشان ساخت: گاهاً رخ داده در هر دوره در فروش محصولات خود ضرر کرده باشیم و شده دوره ای هم ماهانه 2.5 میلیون تومان سود کنیم.

وی با اشاره به اینکه کمپوست های استفاده شده در سالن های پرورش قارچ هم هنوز در بین کشاورزان جا نیافتاده است، تاکید کرد: کمپوست استفاده شده در سالن های پرورش قارچ کود مناسبی برای زمین های کشاورزی است فقط شوری بالای دارد که باید در یک فضای باز و مسطح بماند باران بخورد تا آب شویی شود و به عنوان یک کود مناسب در بخش کشاورزی مورد استفاده قرار گیرد.

کارآفرین عرصه اقتصاد مقاومتی با بیان اینکه علاوه بر سالن های پرورش قارچ تولید کننده های دیگری هم هستند که تحت پوشش قرار داده ایم و مواد اولیه، مشاوره و قارچ تولیدی آنها را گرفته و در بازار عرضه می کنیم،ادامه داد: در کل استان زنجان حدود 30 تا 35 تولید کننده قارچ وجود دارد که پارسال به دلیل نوسانات بازار خیلی از تولید کنندگان کار پرورش قارچ را رها کرده اند.

حسنلو با اشاره به اینکه کمپوست تولید تهران است و از تهران وارد استان می شود، گفت: برای وارد کردن کمپوست از تهران در راستای تولید قارچ اگر دمای کمپوست بیشتر از 27 تا 28 بیشتر شود شروع به کپک زدن می کند که در تابستان افت بار و هزینه بار شامل می شود .

وی با بیان اینکه بیمه یکی از مشکلات اساسی ما است، اظهار کرد: پرورش قارچ به خاطر ضرر و زیان بالایی که دارد در بخش کشاورزی هیچ گونه بیمه ای تعلق نمی گیرد.

 بانوی کارافرین زنجانی در پایان خاطرنشان ساخت: جوانان جویای کار اگر می خواهند کار آفرینی کنند اول بازار را بسنجند یا یک پشتیبان داشته یاشند تا بعد از تولید محصولات ،محصولات تولیدی را به راحتی در بازار عرضه کنند.

انتهای پیام /

مطالب مرتبط:
برای دریافت جدیدترین بسته اخبار روز اینجا کلیک کنید
نام:
ایمیل:
* نظر شمـا:
اخبار بین الملل